sâmbătă, 12 aprilie 2014

La Leche League si Luthelo

La Leche League primeste donatii ce vor fi folosite in scopul promovarii alaptarii.

O data la 2 ani, La Leche League International organizeaza conferinta numita „European Management Symposium” (EMS). Este o ocazie benefica pentru consultantele LLL din Europa sa afle noutati, sa cunoasca si alte consultante, sa asiste la noi prezentari in domeniul alaptarii, sa acumuleze informatie, sa socializeze, sa vorbeasca despre viitor si sa isi exerseze limba engleza.

In una dintre seri se ofera posibilitatea de a a strange donatii. Fiecare tara are un mic loc in care reprezentantele sa-si etaleze diverse produse care pot fi vandute pentru o suma mica, unele dintre ele sunt chiar gratuite, cu titlu de promovare a alaptarii.

M-am gandit la conceptul de WHAM – work at home moms (un vis utopic pentru mine!). Multe dintre mamele prezente la intalnirile LLL si mame care sustin ideile LLL din alte orase sunt WHAM. Asa ca m-am gandit sa le promovez cum pot, cu beneficii de ambele parti.

Una din alegeri a fost Luthelo. Cea care este in spatele acestei mici afaceri este Loredana Kaschovits. Pe Lore, cum imi place sa o alint, am cunoscut-o cu multi ani in urma, pe forumul Parinti.com. Nu imi amintesc bine momentul, dar stiu ca subiectul comun era alaptarea.

Orasul Deva, unde Lore locuia pe atunci, l-am vizitat de cateva ori, asa ca n-as fi ratat sansa sa o vizitez. In fine, povestea este mult mai lunga si interesanta, nu e cazul sa detaliez. Concluzia e ca in Lore am gasit o persoana muncitoare, o sapunareasa dedicata, ce isi alege cu grija ingredientele si studiaza pe indelete. Ideea „nebuneasca” a venit cand cativa litri de lapte matern nu isi gaseau locul. Bancile de lapte nu exista in Romania, maternitatile sunt reticente in a primi lapte matern donat, Lore si prietena care adunase o cantitate substantiala de lapte matern nu vroiau sa-l arunce, asa ca a ajuns la concluzia ca poate deveni un ingredient minunat pentru sapun.

Sapunul l-am incercat, mirosea bine, cu o textura placuta, culoarea nu atragea, dar era fin, emolient si iti simteai pielea curata si placuta la atingere.

Acum 2 ani, dupa EMS-ul din 2012, i-am propus lui Lore sa realizeze un sapun de gramaj mic, simplu, cu ingrediente minime, cu sigla LLL inscriptionata pe el. I-a placut ideea, dar anii au trecut si m-am trezit anul acesta ca peste o luna urma EMS la Frankfurt. Lore a realizat sapunul in timp scurt, altfel de cum propusesem eu. Saculetii de organza albastrii, eticheta alb-albastra cu sigla LLL Romania, traducerea ingredientelor in limba germana, mirosul sapunului au facut din el una din atractiile targului de produse.

Un ingredient interesat al sapunului a fost laptele de bivolita. Cum uneori limba engleza imi joaca feste, iata ca a sosit si momentul amuzant-penibil de la targ.

Una din consultante a cercetat sapunul si a sesizat mirosul lui deosebit. Asa ca m-a intrebat, tinand cont de faptul ca si ea realiza sapun in casa, de unde vine acest miros, care e ingredientul special. Si m-am gandit la Lore in acel moment, nu cu placere, deoarece eticheta era in limba germana, iar eu nu stiu o boaba germana. Ma gandeam cum zici la bivolita in engleza si cuvantul nu aparea in mintea mea oricat m-as fi chinuit, am decis sa-i descriu animalul. Intre timp, cercul de doamne se largise, fiecare incerca sa isi dea seama de numele animalului, eu eram ca la Mima, deja gesticulam nervos („data viitoare eticheta in engleza, clar!” ma mustram in soapta). Mi-a venit ideea sa o intreb pe colega de masa din Slovenia daca stie germana, ca sa se uite pe eticheta si sa-mi traduca in engleza ingredientul. Consultanta cu pricina (care ma intrebase de unde vine mirosul sapunului) imi zice ca e limba ei materna. O fac atenta ca are ingredientele in limba germana pe eticheta. Isi cere scuze ca nu a observat si trece la citit. Dupa 1 minut rabufneste: „Ooooo, BUFFALO MILK!!!!!!!!!!!!!!!!!!”. Eu usurata, ea bucuroasa ca descoperise ingredientul, celelalte repetau „Buffalo milk! Really?!!”.

Asa ca, daca doriti sapunul Luthelo cu ingredientul „Buffalo milk”, va rog sa-mi trimiteti mesaj privat la adresa de e-mail laptematern@yahoo.com. Luthelo doneaza sumele obtinute din acest produs catre La Leche League.

Luthelo foloseste ingrediente 100%naturale. Uleiuri si unturi de cea mai buna calitate, toate provenite din comertul corect, argile, pulberi si infuzii de plante, macerate, lapte din germeni de orez, migdale sau capra, produse apicole, iar in cazul produselor aromate uleiuri esentiale obtinute prin vapori sau distilare. Nimic sintetic. Nimic artificial. Nimic intamplator.

Lore scrie si pe blogul personal articole despre ingrijire corporala, descrieri ale produselor naturale realizate de ea, informatii utile despre sapun samd.

Cu multumirile de rigoare catre Lore si cu gandul ca pe viitor vom colabora mult mai bine si mai spornic!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu