luni, 14 aprilie 2014

Cine este Jack Newman?

Dr. Jack Newman s-a nascut la Tel Aviv si s-a mutat in Canada la varsta de 15 luni.

A absolvit Universitatea din Toronto, Facultatea de Medicina in 1970, apoi a fost intern la Spitalul General din Vancouver. Si-a facut formarea in pediatrie in Quebec și apoi la Spitalul de copii din Toronto, intre 1977 si 1981. Devine membru al Colegiului Regal al Medicilor din Canada in 1981, si va face parte din comisia pentru certificare a Academiei Americane de Pediatrie. A lucrat ca medic in America Centrala, Noua Zeelanda si medic pediatru in Africa de Sud (Transkei). A fondat primul spital dedicat alaptarii in Canada, in 1984. A fost consultant pentru UNICEF pentru „Initiativa Spital Prieten al Copilului” si a evaluat spitalele din Gabon, Coasta de Fildes si Canada.

In perioada 1983-1992, dr. Newman a fost sef medic pediatru la „Spitalul pentru bolnavi”, Departamentul de urgenta pentru copii și a fost, pentru o perioada de timp, șeful interimar al serviciilor de urgenta. Cu toate acestea, odata ce clinica dedicata alaptarii a inceput sa functioneze, a fost nevoie de mai mult si mai mult din timpul sau acolo. In cele din urma a inceput sa lucreze cu norma intreaga pentru a ajuta mamele si bebelusii sa reuseasca in alaptare. Acum lucreaza la „Newman Breastfeeding Clinic” din Toronto.

Dr. Newman are multe publicatii despre alaptare. In 2000 a publicat, impreuna cu Teresa Pitman, un ghid de ajutor pentru profesionisti si mame cu privire la alaptare, numit „Dr. Jack Newman's Guide to Breastfeeding” foarte cunoscut in Canada si cartea ” The Ultimate Breastfeeding Book of Answers” foarte cunoscuta in SUA. Cartea a fost tradusa in franceza, indoneziana si japoneza si este in curs de a fi tradusa in spaniola si italiana.

In 2006, dr. Newman, impreuna cu Teresa Pitman, a publicat „The Latch and Other Keys to Breastfeeding Success (Hale Publishing)”. Aceasta carte a fost tradusa in limba franceza. Impreuna cu Edith Kernerman, a realizat un DVD ca un fel de instrument de predare pentru cadrele medicale si mame. Acesta este disponibil in limba engleza si franceza. De asemenea, este subtitrat in limba spaniola, portugheza si italiana.

Dr. Jack Newman, impreuna cu Edith Kernerman detin site-ul www.breastfeedinginc.ca prin care furnizeaza informatii despre alaptare, ce includ foi gratuite de informare, clipuri video si articole. Majoritatea articolelor pot fi traduse in orice limba fara permisiune. Acestea au fost traduse si in limba romana si constituie o baza de informatii pentru viitoarele mame si proaspetele mame.

Dr. Jack Newman si consultanta in alaptarea Edith Kernerman au vazut în mod colectiv zeci de mii de copii de-a lungul anilor. Amandoi vorbesc pe plan international la conferinte medicale si au creat numeroase resurse, atat pentru profesionistii din domeniul sanatatii, cat si pentru pacienti. Newman si Kernerman sunt doi dintre cei trei directori executivi ai „International Breastfeeding Centre”, o clinica non - profit dedicata alaptarii, cu unitate de invatamant si centru de cercetare, care se afla in Toronto, Canada.

Pentru a te inscrie la Conferintele doctorului Jack NEWMAN la Bucuresti este necesar sa accesezi link-ul: http://www.totuldespremame.ro/evenimente/conferintele-jack-newman.

Tuturor specialistilor participanti la eveniment li se vor acorda diplome de participare si un numar de credite internationale de educatie continua (acordate de catre IBLCE - International Board of Lactation Consultant Examiners) egal cu numarul de ore la care participa.

Pentru informatii suplimentare despre inscriere, scrieti pe adresa: contact@totuldespremame.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu